Etusivu     Kaapo     Kerttu     Petteri     Vilkin-Vilpo     Vilpon suku     Haro     Calerux Beauty     Kuvagalleria     Videot     Linkit  Perän tila    Perän talli    Holikka ja varsat    Katariinan Talli    Tarhakatos    Koirat    Sohvi-kissa    Vilkkiläisiä    Vieraskirja    TekijäPERÄN TILA

Siskoni Niina ja hänen avomiehensä Harri olivat etsineet muutaman vuoden Vilppulan alueelta maapaikkaa. Kolmen koiran ja kahden kissan kanssa yhteiselämä kerrostalokaksiossa on "hieman" ahdasta. Ja jokaisen hevosihmisen unelma on saada hevoset kotipihaan omaan talliin. Kevättalvella 2008 löytyi Vilppulan Kuoreniemestä Perän tila, jonka omistivat tuttavamme. Heinäsen perikunta oli lukenut Niinan ja Harrin ostoilmoituksen lehdestä ja päättivät, että nyt tila myydään. Tila haluttiin myydä vakituiseksi asuinpaikaksi - ei vain kesäkäyttöön.

Niina ja Harri innostuivat heti tilasta, vaikka sukua arvelutti vanha talo, joka vaatii sisätiloihin paljon remonttia, ja tilan sijainti taajaman ulkopuolella keskustasta 9 kilometrin päässä. Niina ja Harri kuitenkin pitivät päänsä ja tila siirtyi heille 9.5. Kevätauringon paisteessa paikka näytti jo muunkin suvun silmiin mukavalta!

Talo on rakennettu vuonna 1948 ja alakerrassa on keittiö, pirtti, isohko makuuhuone sekä "pikkuhuone", josta tulee tietokonehuone. Alakerta on kooltaan n. 90 neliötä. Suihku ja saunatilat on rakennettu muutama vuosi sitten ja ulkokatto hiljattain uusittu. Rakenteeltaan talo on hyvässä kunnossa. Yläkerrassa on vintti, johon on mahdollista myöhemmin rakentaa lisää huoneita.
 

Ihana raparperipuska! Kyllä maalla on mukavaa!
 

Tila on kooltaan 8,5 hehtaaria, josta peltoa on vajaa kuusi hehtaaria. Mainio hevospaikka! Tilalla on talon lisäksi vanha navetta, aitta, lato ja pieni kuivuri. Pellot ovat viljeltyjä ja EU-tukikelpoisia. Nyt pellot kylvetään ohralle, jonka suojassa heinänsiemen pääsee kasvamaan. Kesälle 2009 päästään heinäntekoon!

 

Savusauna ja tuomi

 

Pelto toukokuussa

 

Ohrapelto heinäkuun lopulla

 

Kesäkuvaa 2008
 


Ensimmäisenä pitkässä tehtävälistassa on talon kunnostus, koira-aitauksen tekeminen ja sen jälkeen mietintään tulee tallin rakentaminen.
 

Video tilan alueesta!

 


Alla olevista linkeistä voit seurata remontin etenemistä kuvien kanssa!


Remontin aloitus toukokuun alussa 2008

Lisää remonttikuvia

Remontti kesäkuun alussa

Remontti loppusuoralla
5.10. pari uutta kuvaa


VIDEOITA ENNEN JA JÄLKEEN REMONTIN

Keittö

Takka/leivinuuni

Pirtti