Etusivu
Perän Talli
Kuvagalleria
Videot
Kaapo
Kerttu
Iita
Indi
Keijo
Petteri
Vilpo
Haro
Holikka
Vilkkiläisiä
Kääkät ja kisut
Linkit
Vieraskirja
Tekijä

Blogi
 

 

 

 

 

 

 


 

 KUKA ON KOTISIVUJEN TAKANA ?

Olen Leppämäen Kati ja syntynyt 60-luvun puolivälissä. Hevosista innostuin tyypillisesti murrosiässä. Ratsastin n. viitisen vuotta ennen kuin harrastukseni loppui. Loukkaannuin auto-onnettomuudessa lukion toisella luokalla v. 1983 saaden vaikean selkäydinvamman, jonka vuoksi olen liikkunut viimeiset 25 vuotta pyörätuolilla. Vammastani huolimatta (en pysty ratsastamaan) kohtalo johdatteli niin, että ajauduin takaisin hevosten pariin v. 1991 pikkusiskoni Niinan (meillä on 18 vuoden ikäero) aloittaessa ratsastuksen. Hevosharrastus olisikin jäänyt siskoni tuntien katseluun, jollen olisi tavannut ihanaa ja hankalaa suomenhevosruunaa Vilpoa. Vilpo täyttikin seuraavat viisi vuotta elämästäni siihen asti, kunnes se surukseni menehtyi ähkyyn tammikuussa v. 1998.


Hevosten käsittelyssä olen kiinnostunut pehmeästä hevosten käsittelystä; sekä hoidettaessa että ratsastettaessa. Vaikka puuhasteluni hevosten kanssa on vammani vuoksi rajallista, eli lähinnä sivusta katselua, löytyy silti asioita, joista voin kiinnostua ja hankkia tietoa.

 

Minä ja nf-poni Peanut vuodelta 1981 Seppälän leirilläSuomenhevoset ovat hevosroduista lähinnä sydäntäni. Vilpon lisäksi toinen tärkeä suomenhevonen minulle on ollut sh-ori Eri-Haro, jota hoidin ennen loukkaantumistani monta vuotta. Haro oli vanha työhevonen; kantakirjaori, jota serkkuni Päivin kanssa yritimme viihdyttää sen eläkepäivinä. Haron isä oli itse kuuluisa Eri-Aaroni.

Toimin melkein seitsemän kautta Mäntän Ratsastajat ry:n puheenjohtajana ja tämä tehtävä vei kokonaan mukanaan. Sitten tallipuuhastelu keskittyi Kolhoon Katariina Ahlstedtin tallille. Ja nyt joulukuussa 2008 saimme siskoni Niinan kanssa oman 5 hevosen tallin Vilppulaan. Meillä on neljä omaa hevosta. Kaapo, Keijo ja Iita ovat welsh cobeja ja Kerttu on suomenhevonen.Omistan nämä kotisivuni edesmenneelle rakkaalle suomenhevoselleni

Vilpolle

katri.leppamaki@phpoint.fi