Etusivu
Perän Talli
Kuvagalleria
Videot
Kaapo
Kerttu
Iita
Indi
Keijo
Petteri
Vilpo
Haro
Holikka
Vilkkiläisiä
Kääkät ja kisut
Linkit
Vieraskirja
Tekijä
Blogi

 

 

 

 

 

 

 


 

 CALERUX BEAUTY

 

Welsh cob-tamma Calerux Beauty eli "Lylly" on Petterin emä. Vuonna 1980 syntynyt tamma tuotiin kantavana Englannista Suomeen v. 1986. Suomessa sen kotitalliksi tuli ensin Kuopiossa sijaitseva Sini-Haan Ratsastuskoulu. Sini-Haassa se sitten varsoi Petterinkin. Vuonna 1988 Lyllyn löysivät Helinin sisarukset sekä eräs heidän ystävänsä ja he ostivat sen omakseen. Pian kuitenkin tamma siirtyi kokonaan Niinalle ja Jaanalle ja hepo oli heillä yli 15 vuotta! Niinalle suuri kiitos näistä kuvista ja mukavista maileistaan! Pari vuotta vuosi sitten Lylly siirtyi Niinan hyvän ystävän Jetan omistukseen ja asusteli Jetan kotona pikkutallilla Laukaassa syksyyn 2005 asti, jolloin Lylly siirtyi arvokkaasti taivaslaitumille.

Luonteeltaan Lylly oli Niinan mukaan vilkas ja tempperamenttinen, mutta kuitenkin kiltti. Vanhemmiten se tuli oikein seurankipeäksi ja nauttiikin, kun joku jaksoi sen kanssa touhuilla. Tämä 147 senttiä korkea tamma oli hyvä hyppääjä, joten Petteri oli perinyt varmaankin hyppykyvyt äidiltään. Lylly oli kuitenkin ihan harrastehepona, eikä sillä pahemmin kilpailtu, mikä tuskin hepoa haittasi... Lylly harrasti myös vammaisratsastushepan jaloa tehtävää.

Suomessa Lylly ei ole varsonut kuin Petterin. Englannissa tamma on varsonut kerran, joten Petterillä on siellä täysveli Calerux Saturn, jolla harrastetaan valjakkoajoa.


Kuva Niina HelinSUKUTAULU

Calerux Beauty Warcolag Comet Puck Tyhen Comet
Chalkhill Fairy
Sapphire of Farheat Byefields Golden Boy

Risca Pearl